Nin je najstariji hrvatski kraljevski grad i prijestolnica hrvatskih kraljeva iz 9.  stoljeća, grad koji odiše poviješću i slavnom tradicijom.

Stoga možete uživati u bogatoj kulturnoj baštini koju vam nudi ovaj pitoreskni gradić smješten u jedinstvenoj laguni. Grad poznat po svojim iznimno dobro očuvanim spomenicima kulture idealno je mjesto za osobe koje traže priče o kulturi i povijesti. Krundibena crkva sv. Nikole kao i crkva sv. Križa koja se popularno naziva najmanjom katedralom na svijetu svakodnevno oduševljavaju brojne posjetitelje ovog divnog grada.

DODATNE INFORMACIJE

Što možete raditi u Ninu?ISTRAŽITE PONUDU DESTINACIJE

KAKO DOĆI DO NAS?

Grad Nin smješten je 17 km sjeverno od regionalnog centra, odlično je povezan sa Zadrom te je lako dostupan dolazite li automobilom, autobusom, avionom, vlakom ili brodom.

Odlična prometna infrastruktura omogućuje izravnu povezanost sa svim većim gradovima u Hrvatskoj, a preko Zagreba, Rijeke, Splita i Dubrovnika sa svim gradovima u Europi. Put do Nina iz zemalja zapadne Europe uglavnom je sastavljen od vožnje autocestom, stoga ćete na vaše odredište doći brzo i sigurno. U nastavku slijede linkovi koji će vam olakšati kreiranje plana putovanja.

http://www.viamichelin.com/
http://www.hak.hr/
http://www.hac.hr/

Zbog blizine regionalnog centra Zadra koji je povezan sa svim većim zapadno-europskim gradovima (Ljubljana, Trst, Beč, Zűrich, München, Rotterdam i dr.) i odlične međugradske povezanosti, odgovarat će vam sve autobusne linije. Nin je sa Zadrom izvrsno povezan te imate autobusne linije gotovo svakih sat vremena. Rezervacije i informacije o kartama možete izvršiti na:

http://www.akz.hr/
http://www.liburnija-zadar.hr/kolodvor/

Ukoliko se odlučite za brži i lagodniji način putovanja, sletjet ćete u Zadarsku zračnu luku Zemunik, malu, ali modernu zračnu luku koja je povezana s ostalim hrvatskim gradovima i velikim brojem važnih zračnih luka u europskim odredištima, naročito u doba sezone. Za dolazak iz udaljenijih odredišta, koja nisu izravno povezana sa zračnom lukom Zadar, koristite zračnu luku Zagreb koja je umrežena u međunarodni zračni promet i povezana sa svim europskim i svjetskim zračnim lukama. Posebnu pogodnost dolaska omogućuju niskotarifne linije Ryanair, Germanwings, Inter Sky i Axis Airways. Nastavak puta prema Ninu iz zračne luke Zemunik može biti taksijem ili preko Zadra autobusom. Prema vašoj želji domaćin vam može osigurati transfer od zračne luke do smještaja u Ninu. Slijedi nekoliko korisnih linkova:

http://www.zadar-airport.hr/
http://www.zagreb-airport.hr/
http://www.croatiaairlines.com/

Pristanište i turistička luka nalaze se u Zadru. Zadarska luka je brodovima, hidrogliserima, katamaranima i trajektima povezana s većim gradovima duž jadranske obale. Međugradske trajektne veze su: Zadar-Rijeka, Zadar-Dubrovnik, a međunarodna trajektna veza je Zadar-Ancona. Nakon iskrcavanja u Zadru, lokalnim autobusom, automobilom ili taksijem krenite prema starohrvatskom kraljevskom gradu Ninu. Slijede linkovi na kojim ćete moći saznati više:

http://www.jadrolinija.hr/
http://www.miatours.hr/